محمد جلال عباسی شوازی روز شنبه در مراسم افتتاحیه کارگاه مطالعات کیفی که با حضور جمعی از محققین و دانشجویان در موسسه مطالعات جمعیتی برگزارشد، در سخنانی نسبت به نقش مهم جمعیت شناسان در شناخت دقیق مسائل جمعیتی تاکید کرد.
استاد جمعیت شناسی دانشگاه تهران با اشاره به پیچیدگی و چند بعدی بودن مسائل جمعیتی گفت: نیازمند مطالعات جمعیتی در حوزه های تخصصی هستیم.
وی با تاکید بر اینکه مباحث جمعیتی نیازمند پژوهش های تخصصی و کابردی است، افزود: این امر علاوه بر فهم مناسب تر مسائل جمعیتی، سبب شناخت عمیق تر سیاستگذاران از مسایل جمعیتی برای تدوین سیاست های جامع و اثرگذار می شود.
عباسی شوازی با اشاره به گفتمان های متعدد در حوزه جمعیت در سال های اخیر خاطرنشان کرد: به هر میزان که مباحث و سیاست های جمعیتی مبتنی بر مطالعات کارشناسی و تخصصی جمعیت باشد؛ می تواند در دراز مدت به نتایج اثر بخشی در رفتارهای جمعیتی مردم منجر شود.
وی با تاکید بر رسالت جمعیت شناسان در دنیای امروز یادآورشد: با انجام پژوهش های علمی و مشارکت در گفتمان جمعیت و همچنین ارائه شواهد و مدارک علمی، امکان مقایسه ‘گفتار تخصصی و علمی’ با ‘گفتمان محاوره ای و غیر تخصصی’، برای مسئولین و مخاطبین عام فراهم می شود.
رییس موسسه مطالعات تخصصی جمعیت کشور اظهار داشت: معتقدم بایستی مراکز تصمیم گیری در تدوین سیاست ها و برنامه های جمعیتی بیش از هر چیز متکی بر دانش تخصصی و نتایج پژوهش های علمی جمعیت شناسان، جامعه شناسان، مردم شناسان، اقتصاد دانان، متخصصین بهداشت و نیز صاحبنظران حوزه های مختلف باشد.
این کارشناس در ادامه خاطرنشان کرد: فقط با تکیه بر این گفتمان تخصصی و بین رشته ای است که می توان به راه حل های علمی و برنامه های پایدار در راستای سیاست های کلی جمعیت، گام برداشت.
وی با تاکید بر ضرورت توسعه و گسترش مراکز علمی و تخصصی جمعیت شناسی یادآور شد: این نهادهای علمی، سرمایه ارزشمندی در کشورهای مختلف از جمله ایران برای تربیت متخصصین جمعیت است.
عباسی شوازی افزود: هر چند که طی سال های اخیر در برخی از جلسات کارشناسی از پتانسیل های ارزشمند علمی و تخصصی جمعیت شناسان بهره گرفته شده است؛ ولی امکان تعامل سازنده و بیشتری برای تدوین قوانین و مقررات سیاست های اجرایی جمعیتی و نیز گفتمان سازی درست و دقیق مباحث جمعیتی وجود دارد.
عضو شورای اتحادیه بین المللی مطالعات جمعیتی اظهار داشت: دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و انجمن جمعیت شناسی ایران با برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت و میان مدت، به تربیت نسل جدید متخصصین جمعیتی بپردازند و در شکل گیری گفتمان تخصصی جمعیتی گام بردارند.
آخرین اخبار
جمعیت ایران در سال ۱۴۸۰ به ۴۰ میلیون نفر کاهش مییابد!
آبان ۲۰, ۱۴۰۳
نرخ باروری در پنج سال آینده باید به عدد ۲.۵ برسد
مهر ۱۷, ۱۴۰۳