بازدید و نشست علمی رئیس کمیسیون زیربنایی و تولیدی مجمع تشخیص مصلحت نظام از موسسه مطالعات جمعیتی کشور

روز سه­ شنبه ۴ تیرماه ۱۳۹۸ مهندس مصطفی میرسلیم، رئیس کمیسیون زیربنایی و تولیدی مجمع تشخیص مصلت نظام، به همراه چند تن از رؤسای کمیته­­ های مختلف مجمع از موسسه مطالعات جمعیتی کشور بازدید به عمل آوردند. در این بازدید و نشست علمی، جناب آقای دکتر عباسی، ریاست موسسه مطالعات جمعیتی کشور، به معرفی موسسه و فعالیتهای آن در سال های اخیر پرداختند. سپس گزارشی از وضعیت جمعیت در کشور با تأکید بر آمارهای اخیر ارائه دادند. دکتر عباسی در بخشی از سخنان خود اشاره کردند که در سال های اخیر در بسیاری از استان های کشور باروری افزایش یافته است، با این حال به دلیل وزن جمعیتی شهر تهران، و استان های اصفهان و گیلان که باروری پایین­ تری دارند نرخ باروری در سطح کشور در حد ۲.۰۱ باقی مانده است. ایشان در ادامه به روند تغییرات ازدواج و مهاجرت در استان های مختلف پرداختند.

در ادامه جلسه آقای دکتر محسنی، رئیس کمیته آب و کشاورزی، مباحثی پیرامون اهمیت ارتباط جمعیت و منابع و آب و غذا ارائه کردند. ایشان با مهم شمردن شناسایی مخاطب مطالعات جمعیتی به لزوم مطالعات تخصصی جمعیتی اشاره کردند و اظهار داشتند یافته های مطالعات جمعیتی در کجا تبدیل به برنامه می شود؟ آیا در احکام برنامه پنج ساله از آنها استفاده می شود؟ آیا نتایج یافته ها به قانون تبدیل می شود؟

در ادامه آقای مهندس میرسلیم، رئیس کمیسیون زیربنایی و تولیدی مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به گذشت پنج ساله از ابلاغ سیاست های کلی جمعیت اظهار داشتند: اکنون زمان ارزیابی این سیاست ها است و در این زمینه موسسه مطالعات جمعیتی کشور می تواند کمک و نقش مهمی داشته باشد. ایشان در همین ارتباط به طرح پرسش هایی به شرح زیر پرداختند و بیان کردند انتظار می رود موسسه مطالعات جمعیتی در راستای پاسخگویی به این سوالات، تحقیقات تخصصی انجام دهند.

سیاست های جمعیتی چه اثری بر وضعیت جمعیت کشور داشته است؟ چه ارتباطی بین کمیت و کیفیت جمعیت وجود دارد؟ بین کیفیت خانواده و نرخ رشد جمعیت چه ارتباطی وجود دارد؟
آیا همبستگی بین جمعیت و آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد و بزهکاری وجود دارد؟ آیا همبستگی بین جمعیت و کاهش منابع زیرزمینی وجود دارد؟ آیا تحقیقات تاریخی در حوزه جمعیتی جایگاهی دارد؟ و آیا ارقامی که در مورد جمعیت و میزان های مرگ و میر در گذشته ارائه می شوند صحت دارد؟ با توجه به منابع کشور حد متناسب جمعیتی که بتواند زندگی سالم و باکیفیتی داشته باشد چقدر است؟ با توجه به وضعیت کشور، به منظور ارتقاء کمی و کیفی جمعیت، سیاست ها در چه ابعادی نیاز به بازنگری دارند؟. در پایان جلسه ایشان بر لزوم برگزاری جلسات بیشتر به منظور برنامه ریزی برای پاسخگویی به سوالات فوق و راهکارهای مناسب تاکید کردند.

 

 

آخرین اخبار

Start typing to see posts you are looking for.