برگزاری کارگاه آموزشی فنون پیش بینی جمعیت و تحلیل ساختارسنی جمعیت ایران با استفاده از برنامه Demproj

به مناسبت هفته ملی جمعیت، کارگاه آموزشی فنون پیش‌بینی جمعیت و تحلیل ساختار سنی جمعیت ایران با استفاده از برنامه Demproj به پیشنهاد گروه پژوهشی اقتصاد جمعیت و سرمایه انسانی مؤسسه تحقیقات جمعیت کشور و در پاسخ به نیاز دانشجویان دوره‌های تحصیلات تکمیلی در رشته جمعیت‌شناسی، در روز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ به مدت ۸ ساعت آموزشی توسط دکتر نادر مطیع حق‌شناس، استادیار جمعیت‌شناسی مؤسسه و با همکاری آقای دکتر محمود مشفق دانشیار جمعیت‌شناسی دانشگاه علامه طباطبایی در سالن کنفرانس دکتر زنجانی مؤسسه به‌صورت حضوری و مجازی برگزار گردید. در این کارگاه دانشجویان دکتری تخصصی رشته جمعیت‌شناسی، کارشناسان جمعیت سازمان ثبت احوال کشور، کارشناسان شرکت‌های مهندسین مشاور و نیز اعضاء هیآت علمی و کارشناسان پژوهشی مؤسسه شرکت داشتند.
محورهای اصلی این کارگاه شامل معرفی کتاب و آشنایی با ساختار اصلی و منطق برنامه Demproj، آشنایی با قابلیت‌ها، مزایا و محدودیت‌های روشی و داده‌ای برنامه، ملاحظات مفهومی، تاریخی و روشی در پیش‌بینی‌های جمعیتی، آشنایی گام به گام پیش‌بینی الگو، سطح و روند جمعیت ایران و شاخص‌های آن و نیز امکان مقایسه سناریوهای مختلف پیش‌بینی جمعیت ایران و تغییرات ساختار سنی آن بود. کار گروهی در زمینه پیش‌بینی جمعیت و تحلیل ساختار سنی و جنسی جمعیت در سطح شهرستان‌های استان آذربایجان‌غربی کشور در افق ۳۰ سال آینده انجام و تحلیل‌های متناسب ارائه شد. در این کارگاه ضمن بررسی ویژگی این برنامه در مقایسه با سایر برنامه‌ها و نقد روش‌شناختی بر آن، توصیه‌های لازم برای بومی‌سازی این نوع برنامه‌ها و متناسب با الگوی جمعیتی در سطح کشور ارائه شد. شرکت کنندگان بر تداوم برگزاری کارگاه آموزشی با استفاده از نرم‌افزارهای پیش‌بینی جمعیتی و نیز روش‌های ارزیابی داده‌ها و آمارهای جمعیتی در فعالیت‌های آموزشی آتی مؤسسه تأکید داشتند.

Start typing to see posts you are looking for.