چاپ و انتشار کتاب «سالخوردگی جمعیت» توسط موسسه مطالعات جمعیتی کشور

کتاب سالخوردگی جمعیت: زمینه ها، پیامدها و سیاست ها»، اثری ارزشمند از پروفسور دونالد رولاند، استاد جمعیت‌شناسی دانشگاه ملی استرالیا است. کتاب به بررسی و مقایسه بین­المللی علل، پیامدها و سیاست­گذاری یکی از فرایندهای جمعیتی معاصر، یعنی سالخوردگی جمعیت، می­پردازد. این کتاب درکی روشن از فرایندهای اجتماعی و جمعیتی سالخوردگی جمعیت را برمبنای چارچوب­های نظری و سیاستی فراهم می­کند. برگردان فارسی این کتاب مهم و ارزشمند را همکار ارجمند، جناب آقای دکتر یعقوب فروتن، دانشیار جمعیت‌شناسی دانشگاه مازندران به عهده داشته­اند.

این کتاب که توسط موسسه مطالعات جمعیتی کشور چاپ و انتشار یافته است، در سه بخش و ۱۷ فصل تنظیم شده است. بخش اول با عنوان سالخوردگی و جوامع در قالب ۵ فصل به محورهایی نظیر رویکردهای جمعیت شناسی نوین، عصر جدید بهداشت و سلامت، تحولات سلامت و بقاء بشر، و روندهای سالخوردگی جمعیت در سطح کشورها پرداخته است. در بخش دوم به مبحث اجتماعات محلی، خانواده ها و افراد پرداخته و در ۶ فصل موضوعاتی نظیر تغییر اجتماعات محلی، تغییرات خانواده، مشارکت اجتماعی، دوره سوم زندگی و سالمندی موفق بحث و بررسی شده است. در نهایت، در بخش سوم کتاب به سیاست گذاری و دورنمایی آینده سالخوردگی جمعیت پرداخته است. در این بخش که ۶ فصل را شامل می شود مفاهیم مرتبط با سیاستگذاری های سالخوردگی جمعیت بویژه در آسیا، و چشم انداز آینده سالخوردگی جمعیت طرح و ارائه شده است. امید است این کتاب منبع مهم و ارزشمندی برای آکادمیک­ها و سیاست­گذاران علاقمند به حوزه سالخوردگی جمعیت باشد.

این کتاب در روز سه شنبه ۱۱ مهرماه ۱۳۹۶ با حضور مترجم کتاب، اساتید، محققان و دانشجویان جمعیت شناسی در محل کتابخانه موسسه مطالعات جمعیتی کشور رونمایی شد. در این مراسم، آقای دکتر محمدجلال عباسی شوازی، رئیس موسسه مطالعات جمعیتی کشور، بیان داشت که شناخت تحولات جمعیتی به ویژه تحولات ساختار سنی جمعیت برای ترسیم درست آینده کشور ضروری است. در دهه‌های اخیر رشد جمعیت جوان و میانسال در کشور ما زیاد شده و به تبع آن در دهه‌های آینده با رشد جمعیت سالمند مواجه‌ایم. ایشان همچنین بیان داشت که باید توجه داشت که مسائل امروز جوانان، مسائل فردای سالخوردگی جمعیت را می‌تواند افزایش دهد. شناخت درست مسائل جوانان امروز و حل آن‌ها می‌تواند به افزایش کیفیت زندگی سالمندان در آینده منجر شود.

دکتر یعقوب فروتن، مترجم کتاب و عضو هیات علمی دانشگاه مازندران نیز در این مراسم گفت: یکی از دغدغه‌های اصلی من برای ترجمه این کتاب، دیدن افراد بدون تخصص و حداقل دانشی است که در خصوص مسائل جمعیت‌شناسی مثل صاحب نظران حرف می زنند. ایشان با ذکر تجربیات خود از مواجهه با سالمندان در کشورهای اروپایی و استرالیا قیاس آن با شکل سالمندی در ایران گفت: امید به زندگی و فعالیت ورزشی و مطالعه در سالمندان اروپایی و استرالیایی بالاست. در حالی که در جامعه ما وقتی از سالخوردگی جمعیت صحبت می شود، همه غمگین می شوند بدون توجه به آنکه سالمندی بخشی از زندگی همه ماست و متاسفانه سستی و ناامیدی پیش از رسیدن به سالمندی در جمعیت جوان ما شیوع زیادی پیدا کرده است که نیاز به بررسی و سیاست گذاری برای حل آن هست.

قیمت کتاب ۲۰ هزار تومان می­باشد و علاقمندان می‌توانند جهت تهیه و خرید این کتاب در ساعات اداری به نشانی موسسه (تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان پاکستان، کوچه دوم، پلاک ۵) مراجعه و یا از طریق شماره تلفن ۴- ۸۸۵۳۴۳۲۱ ، داخلی ۱۰۵، با سرکار خانم یادگاری تماس حاصل فرمایند.

IMG_20171004_112129 IMG_20171004_112124

Start typing to see posts you are looking for.